Zin om vrijwilliger te worden?

12795512_1106544479406633_8334725803332328624_n
Draag je ons een warm hart toe?
Dan ben je van harte welkom in ons team.

Maak kennis met de ploeg vrijwilligers achter de wekelijkse verdeling van groente- en fruitpakketten onder de Gentse studenten. We vinden het belangrijk dat het voor iedereen leuk is en blijft. Samen eten voor vergadering is een vaste waarde in ons team. Ieder doet wat en hoeveel hij/zij wilt, alle beetjes maken een groot. Nieuwe ideeën zijn steeds welkom.

Afhaalpunten
De verdeling van de studentenpakketten is het hart van onze organisatie. Wekelijks staan vrijwilligers klaar om de studenten aan beide afhaalpunten te ontvangen. Hierbij werken we met een beurtrol en delen we de openingsduur in shifts op. Na het afhaalpunt brengen we de eventuele overgebleven pakketten met de fiets naar de sociale kruidenier . Achter de schermen heb je de afhaalverantwoordelijke . Deze persoon (of duo) controleert de betalingen en stuurt de bestellingen door naar de Wassende Maan. Hij/zij zorgt ook voor voldoende vrijwilligers en wisselgeld aan het afhaalpunt. Elke week krijgen de klanten ook een nieuwsbrief met de inhoud van de pakketten.

We zijn altijd op zoek naar studenten die soms eens kunnen bijspringen aan de afhaalpunten op maandag: Coupure (15h30-17h) en Therminal (17h-18h30). Je staat nooit alleen en het contact met de klanten werkt enthousiasmerend. Indien interesse, neem gerust contact op via voorzitter@mizuna.be of kom eens langs bij de vrijwilligers aan het afhaalpunt.

Promotie
Studenten komen en gaan en vormen zo een zeer interessant doelpubliek. We testen geregeld nieuwe promo-ideeën uit en werken hiervoor samen met andere verenigingen. Jouw ideeën zijn van harte welkom, net als je enthousiasme om ons initiatief bij de studenten te verkondigen.

Activiteiten
Naast de verdeling van de studentenpakketten, organiseert Mizuna jaarlijks enkel activiteiten rond duurzame voeding. Deze activiteiten lopen sterk uiteen en kan gaan van een kookworkshop met Lokaal tot een fietstocht naar de Wassende Maan. Veel activiteiten organiseren we samen met andere verenigingen zoals de jaarlijkse biobrunch met Noord-Zuid studenten en UGent1010. Op de vergadering werken we de leukste ideeën uit.

Interesse? Ieder handje hulp telt !
Als vrijwilliger van Mizuna maak je deel uit van een groep vrienden die zich inzet voor een duurzaam initiatief. Onze bijeenkomsten staan steeds open voor geïnteresseerden.
Laat iets weten of je ons team wilt vervolledigen (of eens een bijeenkomst wilt bijwonen) via voorzitter@mizuna.be of kom langs bij de vrijwilligers tijdens het afhaalmoment.

IMG_20160405_210404